Project Description

Aquí pots escoltar l’àudio sencer del vermu
de febrero amb els Lust & Found

Clot Amb Blues el primer
festival de Blues del Clot

El punt originari i urbà, això existeix? Si n’hi ha un lloc on passa això és al Clot Amb Blues. Tan bon punt posem carpa i altaveus a la plaça del mercat, comencen a passar coses. Persones diverses volen afegir-se, sentir aquesta música antiga, rural, urbana i africana. Pensem en aquest festival com un tren que avança al que pugen els passatgers amb un somriure i bon semblant. Aquesta idea de tren té molt d’holístic, d’arquetip, el Blues no es pot entendre sense els rituals africans, sense les danses i els participants que cauen en estat d’èxtasi.

La història d’aquest barri és la d’un territori industrial i en el seu moment va esdevenir també un lloc d’acolliment per a moltes persones que van arribar de tot arreu buscant un futur a Barcelona. Tenim ganes de trobar-nos a ballar i cantar en el Clot, una terra baixa on van existir hortes, molins i fàbriques situades al voltant del rec comtal. Pot ser aquest rec i els sediments que arrossega al seu pas varen portar històries, sons, músiques, lluites i vivències com un bon Blues, molt holístic i molt urbà.

Enguany tindrem un festival que vol donar a conèixer als artistes que viuen al barri o als voltants i es dediquen a aquesta música nascuda als carrers. És per això que des de la seva primera edició, el festival ha sortit a la plaça del Mercat per a ser punt de trobada al voltant del Blues amb aquesta iniciativa que va néixer a l’Ateneu del Clot, una antiga fàbrica de sabó reconvertida en obrador cultural des del 1978.

Diem vermuts, concerts i barri, ja que per produir els vermuts a la plaça del Mercat, hem fet xarxa i vam aconseguir el patrocini de locals i entitats. El primer va ser el diumenge dotze de febrer on vam gaudir del duo Lust & Found amb el seu Blues autèntic amb molt caliu patrocinat per La Revolta del Clot. El set de maig vam tenir a Leo Cayuela i James Sedwick un duo amb estil tradicional i força ofici patrocinats pel Lolala Bar. Per finalitzar els vermuts el vint-i-set d’agost tindrem als Blues Prisoners uns grans artistes que dominen ben bé els instruments.

Tornarem el dissabte once de novembre amb una setmana d’activitats que tindrà lloc a l’Ateneu del Clot i en la que us proposem exposicions, tallers i xerrades. Finalitzarem el divendres disset amb una nit de concerts en la que gaudirem amb el duo Lust & Found i el Sister Marion i Balta Bordoy blues quartet amb Oriol Fontanals al contrabaix i Arnau Julià a la bateria.

Imatges per descarregar del fotògraf Joan Linux

contacte: ateneudelclot@gmail.com

Vine al Clot amb Blues, segueix-nos en la nostra web, a les nostres xarxes.

Propers passos i novetats

Activitats confirmades per la setmana de l’onze al disset al de novembre:

Macas i Arrelades

Exposició de guitarres de Blues per Leo Cayuela: Per primera vegada el bluesman i artesà Leo Cayuela exposarà juntes les seves guitarres  d’autoconstrucció. Podrem mirar de prop fins a quinze guitarres fetes a mà i fent ús de tot tip de materials.

40 anys de Blues a Barcelona
Preses Falses

Exposició fotogràfica per Joan Linux: Aquest fotògraf de Barcelona que té el seu estudi a la Nau Bostik, farà una mostra de les fotografies que ha fet al seu estudi pel qual han passat les figures més rellevants del circuit de Blues a Barcelona.

Història del Washboard

El Washboard i la seva història: Quico Washboard ens contarà la història al darrere de les taules de rentar a Nord-amèrica i com comencen a ser utilitzades com a instruments de percussió bàsics de la música negra, un instrument que fins avui continua molt viu.

Col·laboradors